Blog

Nu startar vi Storytellingkurser!

Written by on 28th September 2015 in Våra nyheter with Comments Off

Skärmavbild 2015-09-28 kl. 10.38.00
När jag blev erbjuden att skapa kursen Storytelling på Berghs för Art/Copy studenterna hamnade jag direkt i fällan, jag började prata om framgångsrika kampanjer och metodiskt analysera företag som lyckats med sin branding/storytelling. Men det gick inte fram på riktigt.
Så jag började om, startade med det viktigaste jag lärt mig efter 20 år som TV producent: Det handlar om att beröra och att ta tag i känslorna.
Och det finns inte något bättre sätt än att gå till oss själva – vi har alla berättelser om händelser som berört oss djupt som fått oss att skratta, skämmas, bli rädda eller lyckliga.
Jag lät studenterna utforska sina egna liv/känslor och gav dem verktyg för att steg för steg utveckla en bra historia. Sedan ställde jag dem i mitten och de fick dela med sig till alla. Det blev många starka ögonblick och tvära kast mellan känslorna.
Men det kanske mest intressanta är att gruppen blev starkare, de lärde känna nya sidor av varandra. De förstod hur de kunde använda storytelling som verktyg, både i livet, på jobbet och för de uppdrag de kommer att få i framtiden. Kursutvärderingarna visade att jag hade gjort rätt, för studenterna var tacksamma, berörda och att de verkligen lärt sig storytelling.
Nu erbjuder jag mig att komma till er och jobba med storytelling på samma sätt. Kursen är flexibel. Det kan vara två intensiva dagar, eller några återkommande tillfällen under några kvällar/eftermiddagar. Målet är detsamma: alla tar fram egna historier och berättar för varandra.
Lyssna på historier som studenter berättar på misterpitch.com.